Koronom u Srpskoj zaraženo 27 osoba, prijavljeno 13 smrtnih slučajeva - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Koronom u Srpskoj zaraženo 27 osoba, prijavljeno 13 smrtnih slučajeva

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 145 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 27 osoba.

Radi se o 13 muškaraca i 14 žena, od kojih je pet mlađe, 11 srednje i 11 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banjaluke, sedam iz Bijeljine, po tri iz Bratunca i Prnjavora, dvije iz Zvornika i po jedna iz Kotor Varoša, Laktaša i Milića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke i Prijedora i po jedna iz Bijeljine, Bileće, Laktaša, Nevesinja, Novog Grada, Trebinja i Vukosavlja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 110.116 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.158 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane je ukupno 409.442 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 539, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 216, a u ostalim bolnicama 323. Na respiratoru je 47 osoba, 27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama.

Danas objavljeno

Vlada Srbije ograničila cijene ulja, šećera i brašna

M.

Pretučen osnovac u Banjaluci

M.

Odgovor Moskve Berlinu: Prećutali ste

M.

Ostavite komentar