Koronavirus ove je godine ukrao i Božić - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Koronavirus ove je godine ukrao i Božić

Koronavirus ove je godine ukrao i Božić – milioni ljudi širom sveta bili su primorani da otkažu ili ograniče proslave tog praznika zbog restrikcija.

Pandemija je odnela više od 1,7 miliona života, a niz novih žarišta podsetnik je da se usprkos vakcinaciji koja je tek počela, život neće tako brzo vratiti u normalu.

Većina Evrope ove jeseni se suočila s novnim, snažnijim izbijanjem virusa s kojim se još uvek nosi. Za mnoge će se izolacija, koja je obeležilaa gotovo celu ovu godinu, produžiti i na Božić i razdoblje posle tog praznika. U Belgiji, na primer, većina stanovnika sme da primiti samo jednog gosta, navodi portal Inde.hr.

Britanci su odsečeni od ostatka sveta zbog novog soja virusa koji se pojavio na ostrvu. Neke restrikcije na britanskim granicama privremeno su ublažene za praznike, ali na hiljade Evropljana i dalje je zarobljeno u Engleskoj.

U Sjedinjenim Državama je dosad vakcinisano više od milion ljudi, ali odgovor države na koronavirus i dalje je haotičan.

Nemačka je morala da otkaže svoje slavne božićne sajmove, a papa Franja će svoju tradicionalnu polnoćku održati dva sata ranije kako bi zadovoljio italijanski policijski ćas.

Doček Nove godine proći će u istom duhu kao i Božić. Potpuno zatvaranje nakon božićnog perioda preti Škotskoj, Severnoj Irskoj i Austriji, a neke države poput Portugala uvele su policijski ćas za proslavu Nove godine.

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar