Koronavirus odlaže premijeru novog Volkswagenovog SUV-a? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Koronavirus odlaže premijeru novog Volkswagenovog SUV-a?

Na Internet su dospele fotografije novog SUV modela namenjenog isključivo kupcima u Kini uoči, sada već neizvesne premijere ovog vozila.

Volkswagen će novi model Tayron X proizvoditi u Kini u okviru zajedničke nemačko-kineske kompanije FAW, a izrađivaće se u fabrici gde se pravi standardni SUV Tayron.

Tayron X nastao je na bazi SUV-Coupe koncepta iz 2019. i ima karakterističan dizajn za ovu vrstu vozila. U odnosu na klasičan SUV Tayron, linija krova je niža za 25 mm i polako se spušta ka zadnjem delu vozila.

Kada je reč o dimenzijama, Tayron X je nešto veći od Tiguana, ali manji od njegove produžene verzije – Tiguana Allspace.

Automobil je postavljen na Volkswagenovu modularnu MQB mehaničku platformu i očekuje se da će za pogon koristiti 2.0 TSI turbo benzinac, u verzijama sa 180 KS i 220 KS. Prednji pogon će biti standard, a u ponudi će biti i pogon 4×4, kao i opcioni automatizovani 7-stepeni menjač sa duplim kvačilom.

Prvobitno je planirano da premijera Volkswagena Tayron X bude u aprilu na Sajmu automobila u Pekingu, ali je održavanje te manifestacije neizvesno zbog epidemije koronavirusa.

Danas objavljeno

Električni Peugeot e-Rifter stigao u prodaju

V.R.

Premijera Teslinog Modela S Plaid

V.R.

Pogledajte rekordnu vožnju Porscheovog SUV-a

V.R.

Ostavite komentar