26. Juna 2020.

Korona zatvorila fabriku sa 120 radnika

Big Portal

Kako je kazao Pero Pavlović, potparol Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, prvi slučaj infekcije evidentiran je prije četiri dana kod radnika koji je sa područja Ljubinja. Nakon toga se pristupilo testiranju osoba koje su s njim bile u kontaktu te je korona virus potvrđen kod još dvoje radnika.

– Radi se o kolektivu sa 120 zaposlenih, od kojih većina dolazi sa područja Republike Srpske. Trenutno se provode sve neophodne aktivnosti koje se tiču epidemijskog izvida, od utvrđivanja kontakata do testiranja – kazao je Pavlović.

Nekoliko zaposlenih u Domu zdravlja Stolac podvrgnulo se mjeri samoizolacije, jer su jednu od inficiranih pacijentica prevezli do bolnice u Mostaru. Ona nije pokazivala nikakve simptome korona virusa, već se žalila na druge tegobe. Cijeli Dom zdravlja Stolac je, nakon toga, dezinfikovan.

Danas je zasjedao i Krizni štab Ministarstva zdravstva HNK, a nakon sastanka je zdravstvenim ustanovama naloženo aktiviranje kriznih planova pripravnosti i odgovora na pojavu Covida-19 i uspostavljanja trijažnih/febrilnih punktova.

Kompanija “Žuvela HB” d.o.o. Stolac dio je istoimene hrvatske grupacije, a osnovna je 2007. godine.

Bavi se preradom i proizvodnjom plave ribe, uglavnom srdela i inćuna u svim oblicima (soljenje, mariniranje i smrzavanje).

(Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare