Korona virusom zaražena i jedna beba u Beogradu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Korona virusom zaražena i jedna beba u Beogradu

Beba stara svega 28 nedelja zaražena je korona virusom, rekao je TV Pink direktor KBC “Dragiša Mišović” dr Vladimir Đukić

Govoreći o pacijentima koji se leče u “Mišoviću” istakao je da ima i dosta mladih.

  • Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cijele, svi su ugroženi, jedina preventive je potpuna izolacija – kazao je.

Od 120 pacijenata jedan je na respiratoru, nekoliko na kiseoniku.

  • Dosta je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu – kazao je direktor.

Dodaje i da je danas održano predavanje kineskih kolega.

  • Kad gledate njihovu statistiku – jeste starija populacija više ugrožena, udružene bolesti doprinose mortalitetu, međutim, i njih je iznenadio jako brz klinički tok, drastične patofizioleške promjene na plućima koje su i za njih bile enigmatične – kaže dr Đukić.

Bebe rijetko oboljevaju

Kako je već poznato, od korona virusa oboljevaju i mladi i stariji, s tim što su šanse za oporavak kod ovih drugih teže… Međutim, kod beba slučaji obolijevanja rijetki su i u svijetu.

Jedan od njih je i slučaj šestomjesečnog dečaka iz Velsa, čija majka je objasnila kakvi simptomi mogu da ukažu na oboljevanje korona virusom kod beba.

Majka je kazala i da je beba tada bila na kućnom liječenju i da je izdravila, baš kao i njen muž koji je bio inficiran, prenijele su Večernje novosti,

(BN)

Danas objavljeno

Matična služba opštine Novo Sarajevo ne radi, svi zaposleni zaraženi

M.

Demonstranti razbili staklo na sjedištu Evropske službe za spoljne poslove, oglasio se šef diplomatije EU

M.

“Još nije gotovo”

M.

Ostavite komentar