10. Jula 2020.

Korona virus za 24 časa otkriven kod čak 310 osoba u BiH

Big Portal

Riječ je o najvećem broju zaraženih na dnevnom nivou, od početka epidemije na našim prostorima.

U RS je, u pomenutom periodu, testirano 528 uzoraka, od čega je registrovano 114 pozitivnih na korona virus, dok je u Federaciji BiH testirano 1.199 uzoraka, sa 196 pozitivnih.

U protekla 24 časa, korona virus je u BiH odnio i dva života. Riječ je o muškarcu iz Sarajeva i muškarcu iz Banjaluke, a obojica su bila starije životne dobi.

U Srpskoj je, do sada, od posljedica korona virusa preminula ukupno 131, a u Federaciji BiH 73 osobe.
Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavilo se 1.425 pacijenata, dok su trenutno aktivna 1.822 slučaja pozitivna na COVID-19. U Srpskoj se oporavila ukupno 1.591 osoba.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS saopštili su da epidemijska kriva, nakon trenda opadanja, u posljednjem periodu pokazuje porast broja oboljelih. Naglašavaju da je, među novooboljelima, najviše kontakata pozitivnih osoba.

Iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, povodom pogoršane COVID-19 epidemiološke situacije, preporučuju građanima da izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje. Podsjećaju građane na neophodnost pridržavanja mjera lične zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru, te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljno pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i zaposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare