Korona virus u decembru odnio 602 života u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Korona virus u decembru odnio 602 života u Srpskoj

U Republici Srpskoj u decembru je, u poređenju s novembrom, došlo do pada broja zaraženih korona virusom na dnevnom nivou, ali broj preminulih i dalje je zabrinjavajući.

Kada se u obzir uzmu gotovo svi epidemiološki parametri, novembar je za Srpsku, ipak, do sada bio najgori mjesec, tokom kojeg je SARS-CoV-2 potvrđen kod 12.106 ljudi, što je 40 odsto od ukupnog broja do tada zaraženih.

Bitku s kovidom tokom proteklog mjeseca izgubile su 632 osobe ili čak 59 odsto od ukupnog broja preminulih za skoro devet mjeseci.

S druge strane, u ovom mjesecu otkriveno je 5.877 novih slučajeva korone, dok su od posljedica pomenute bolesti preminula čak 602 pacijenta.

I u decembru smo, svakoga dana, imali dvocifren broj preminulih, a najviše smrtnih slučajeva prijavljeno je 5. decembra – 42.

Za 24 dana ovog mjeseca, u poređenju s cijelim novembrom, registrovano je više od 50 odsto manje zaraženih, dok će broj preminulih za cijeli decembar zasigurno premašiti broj onih koji su bitku s kovidom izgubili u prošlom mjesecu.

Međutim, dobra vijest je da je u Srpskoj u padu kako broj novozaraženih korona virusom, tako i broj ljudi koji zbog komplikacija kliničke slike završavaju na bolničkom liječenju.

Podaci Instituta za javno zdravstvo RS pokazuju da smo, na primjer, 1. decembra u bolnicama imali 1.190 hospitalizovanih, a do juče se od kovida u RS liječilo 911 pacijenata, ili za 279 manje.

S druge strane, u Univerzitetskom kliničkom centru RS juče je bilo hospitalizovano 335 pacijenata, od čega 120 ima tešku kliničku sliku, a na nekom vidu respiratorne podrške je njih 188 ili 56 odsto od ukupnog broja onih koji se u ovoj zdravstvenoj ustanovi liječe od kovida.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Kremlj: Razgovor Putina i Bajdena bio iskren i poslovan

M.

Detalji razgovora: Bajden zaprijetio, Putin odgovorio

M.

Građani da glasaju protiv korumpiranih političara!

M.

Ostavite komentar