Ambasada Italije u Sarajevu: Građani BiH mogu da se VRATE KUĆI - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ambasada Italije u Sarajevu: Građani BiH mogu da se VRATE KUĆI

Italijanskim i stranim državljanima koji imaju prebivalište ili boravak u Bosni i Hercegovini, a borave u Italiji, dozvoljeno je da se vrate svojoj kući, odnosno mjestu prebivališta, saopštili su iz Ambasade Italije u Sarajevu.

– Naravno, oni se moraju ponašati u skladu sa zdravstvenim odredbama koje vlasti BiH uspostavljaju po povratku. Ulazak i izlazak s teritorije Italije dozvoljeni su za potvrđene potrebe radnih obaveza, ne dovodeći u pitanje obavezu javljanja službama za prevenciju zdravstvenih organa nadležnih za to područje, za one koji u Italiju dolaze iz područja epidemioloških rizika kako je to utvrdila Svjetska zdravstvena organizacija, a apsolutno treba izbjegavati turistički ulazak u Italiju. Ako su prevozna sredstva operativna, italijanski i strani državljani koji imaju prebivalište u Italiji, a nalaze se u BiH, takođe se mogu vratiti u svoj dom ili u mjesto prebivališta – navodi se na sajtu Ambasade Italije u Sarajevu.

Iz ove ambasada poručuju da svi građani Bosne i Hercegovine u Italiji, koji trebaju medicinsku pomoć ili kontrolu, mogu nazvati broj 1500, i provjeriti svoje zdravstveno stanje pri nadležni centri u sklopu javnih medicinskih ustanova.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Sljedeće sedmice u BiH temperature i do -26 na planinama

M.

FBiH: Zaraženo 650 lica, šest preminulo

M.

Od sutra i Višegrad na online nastavi

M.

Ostavite komentar