Korona virus bio prisutan u Americi prije Kine - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Korona virus bio prisutan u Americi prije Kine

Američki centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio da je, na osnovu istraživanja, korona virus bio u Americi prisutan i pre zvaničnog potvrđivanja u Kini.

Prema navodu tog američkog Centra, američki ljekari dijagnostifikovali su zvanično prvi kovid slučaj kod jednog pacijenta u januaru 2020, na osnovu čega je zaključeno da je virus najverovatnije već cirkulisao Amerikom.

Studija je objavljena u svim stručnim magazinima, a zasnivala se na testiranju 7.400 uzoraka krvi uzetih s teritorije devet saveznih američkih država i to između 13. decembra 2019. i 17. januara 2020.

Otkriveno da su kod čak 106 nađena antitela na korona virus, što ukazuje da su te osobe bile pozitivne i da su preležale kovid 19.

To znači, navodi se dalje, u studiji, da je korona virus mnogo pre njegovog zvaničnog potvrđivanja, slobodno cirkulisao širom zemlje mnogo pre toga i mnogo pre nego što je Kina priznala da ima novi virus u Vuhanu.

Takođe, američki istraživači povezali su sve te podatke i sa zvaničnom statistikom da je u Americi početkom 2019. registrovan povećan broj pacijenata sa simptomima nalik gripu, ali sa izuzetno jakim kašljem.

Međutim, ovo nije revolucionarno otkriće jer su se teorije da je korona virus nastao van tla Kine već javljale. Na primer, italijanski stručnjaci za karcinome su slučajno otkrili da je u krvi pacijenata koje su oni testirali iz potpuno drugog razloga, bilo već antitela specifičnih kod pacijenata koji su preležali korona virus.

Takođe, slične studije postoje i u Francuskoj i Grčkoj.

(B92)

Danas objavljeno

Makron i Merkel razgovarali o evropskoj odbrani

M.

U institucijama BiH uporno kriju diplome zaposlenih

M.

Ročište Alisi Mutap: Šta je tužiocima rekao zaštićeni svjedok

M.

Ostavite komentar