Korona virus: Amazon briše lažne lijekove - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Korona virus: Amazon briše lažne lijekove

Amazon je objavio kako je morao da zabrani više od milion proizvoda jer su prodavci tvrdili da navodno štite od Korona virusa, ali ga i liječe. Zbog širenja dezinformacija, Amazon je bio primoran da ih obriše.

Kako je već navedeno, Amazon je bio prinuđen da obriše više od milion proizvoda iz svoje internet prodavnice jer su sadržali lažne informacije o njihovom dejstvu na Korona virus. Takođe u izjavi stoji da je obrisano i više desetina hiljada proizvoda čije su cene precenjene i preterane.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) reagovala je i izrazila zabrinutost zbog pojavljivanja velikog broja lažnih proizvoda vezanih za Korona virus na Amazonovoj prodavnici. Do sada je Korona virus ubio više od 2.800 ljudi širom sveta, ali najviše u Kini.

Iz Amazona poručuju da na njihovoj prodavnici nema mestu preteranom rastu cena, jer ona nije uslovljena povećanoj tražnjom. Politika kompanije je takva da Amazon ima prava i mogućnost da briše proizvode za koje ustanovi da štete poverenju kupaca, uključujući i one proizvode čija je cena znatno veća u odnosu na period ranije. Portparol Amazona je izjavio da će nastaviti da prate rast cena proizvoda koji se kod njih prodaju.

Korona virus do sada je u IT svetu izazvao određene posledice, pa se tako u Kini očekuje pad prodaje mobilnih telefona od 40% u prvom kvartalu. Facebook je otkazao F8, svoju najveću konferenciju, dok je MWC Barselona 2020 otkazan upravo zbog širenja ovog virusa.

Izvor: BBC/PCPress

Danas objavljeno

Zvaničnik u Indiji ispumpao jezero kako bi pronašao telefon koji mu je ispao

Vanja A

ChatGPT iOS aplikacija dostupna u preko 40 zemalja

Vanja A

FeaturePrint aplikacija tvrdi da preko jedne fotografije može da otkrije lažne proizvode

Vanja A

Ostavite komentar