KORONA UZIMA DANAK Hrvatska po rastu broja umrlih prva u Evropi - BIGportal.ba
Region Vijesti

KORONA UZIMA DANAK Hrvatska po rastu broja umrlih prva u Evropi

Hrvatska je zemlja u kojoj broj umrlih od virusa korona raste najbrže u Evropi, podaci su Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Prema apsolutnom broju preminulih od posljedica zaraze virusom korona, Hrvatska je trenutno na drugom mjestu, odmah nakon Slovenije.

Iako je prema podacima hrvatskog Nacionalog štaba civilne zaštite broj novih dnevnih slučajeva zaraze u padu, Hrvatska je po incidenciji, odnosno broju novih slučajeva na 100.000 stanovnika, i dalje u vrhu Evrope.

Ovo su podaci iz sedmičnog izvještaj o situaciji sa virusom korona u Evropi, koji Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavljuje svakog petka.https://c31f5b5d8a0f4d6c7e50026c00982820.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

U Hrvatskoj su u protekla 24 časa od posljedica zaraze virusom korona umrle 84 osobe, što je drugi najveći dnevni broj preminulih od početka epidemije.

Prethodni “crni” rekordni broj bio je 92 preminula, piše RTRS.

Od početka epidemije Hrvatskoj su do danas registrovane 203.962 osobe zaražene virusom korona, od kojih je 3.548 preminulo.

Danas objavljeno

Oštrije mjere u Holandiji: Sve se zatvara u 17 časova

M.

Detalji napada kod Dečana: Maskiran iz zasjede pucao na autobus, identifikovane žrtve

M.

Kovid propusnica uslov i za vjerske objekte, bioskope…

M.

Ostavite komentar