10. Aprila 2020.

Korona ušla u Torlak, 12 inficiranih

Big Portal

Kisić Tepavčević je, na konferenciji za štampu, upitana da li je korona ušla na Torlak, rekla da tamo ima ukupno 223 zaposlenih, a da je kod 12 potvrđen virus.

Istakla je da su procedure na Torlaku iste kao i svim drugim zdravstvenim ustanovama, te da i za inficirane zaposlene važi isto što i za sve druge osobe.

Ukazala je, vezano za kapacitete rada, da je i u Torlaku, kao i na drugim mjestima, izvršena preraspodjela zdravstvenih radnika od samog početka.

Navela je da profesori sa Mikrobiologije pomažu u cilju da se održi što više masovnije testiranje.

U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije još 17 zaposlenih pozitivno je na novi korona virus i četvoro pacijenata, tako je do sada virus potvrđen kod ukupno 24 zaposlena i šest pacijenata, izjavila je danas direktor Instituta prof. dr Danica Grujičić.

Ona je Tanjug rekla da su stigli rezultati testiranja zaposlenih i pacijenata koji su testirani u utorak, a da se tek očekuju rezultati za testirane u srijedu.

“Stigli su rezultati za zaposlene. Testirano je više od 140 zaposlenih i 17 je pozitivno, ali niko od njih nema znake bolesti. Stigli su rezultati za pet pacijenata – četiri su pozitivna, jedan je negativan”, rekla je Grujičićeva za Tanjug.

Zaraženi pacijenti zbrinuti su u KBC Zemun. Dvije pacijentkinje, od kojih je jedna negativna, a za drugu se čekaju rezultati, imaju znake upale pluća i zbrinute su u Klinici za plućne bolesti KCS.

Grujičić kaže da među zaposlenima koji su zaraženi ima ljekara, tehničara, nemedicinskog osoblja.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare