Korona ušla u Torlak, 12 inficiranih - BIGportal.ba
Region Vijesti

Korona ušla u Torlak, 12 inficiranih

Zamjenica direktora Insituta Batut Darija Kisić Tepavčević prenijela je danas da je kod 12 zaposlenih u Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak potvrđeno prisustvo virusa korona.

Kisić Tepavčević je, na konferenciji za štampu, upitana da li je korona ušla na Torlak, rekla da tamo ima ukupno 223 zaposlenih, a da je kod 12 potvrđen virus.

Istakla je da su procedure na Torlaku iste kao i svim drugim zdravstvenim ustanovama, te da i za inficirane zaposlene važi isto što i za sve druge osobe.

Ukazala je, vezano za kapacitete rada, da je i u Torlaku, kao i na drugim mjestima, izvršena preraspodjela zdravstvenih radnika od samog početka.

Navela je da profesori sa Mikrobiologije pomažu u cilju da se održi što više masovnije testiranje.

U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije još 17 zaposlenih pozitivno je na novi korona virus i četvoro pacijenata, tako je do sada virus potvrđen kod ukupno 24 zaposlena i šest pacijenata, izjavila je danas direktor Instituta prof. dr Danica Grujičić.

Ona je Tanjug rekla da su stigli rezultati testiranja zaposlenih i pacijenata koji su testirani u utorak, a da se tek očekuju rezultati za testirane u srijedu.

“Stigli su rezultati za zaposlene. Testirano je više od 140 zaposlenih i 17 je pozitivno, ali niko od njih nema znake bolesti. Stigli su rezultati za pet pacijenata – četiri su pozitivna, jedan je negativan”, rekla je Grujičićeva za Tanjug.

Zaraženi pacijenti zbrinuti su u KBC Zemun. Dvije pacijentkinje, od kojih je jedna negativna, a za drugu se čekaju rezultati, imaju znake upale pluća i zbrinute su u Klinici za plućne bolesti KCS.

Grujičić kaže da među zaposlenima koji su zaraženi ima ljekara, tehničara, nemedicinskog osoblja.

TANJUG

Danas objavljeno

Vučić sazvao hitnu sjednicu Saveta za nacionalnu bezbjednost

M.

Vozio bez vozačke, a duguje preko 10.000 KM

M.

Uhapšen Banjalučanin zbog prijetnji djevojci objavom intimnih snimaka

M.

Ostavite komentar