Korona ukopala grčki turizam: Hoteli pred bankrotom - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Korona ukopala grčki turizam: Hoteli pred bankrotom

Koronavirus je pogodio turističku industriju širom sveta.

U iščekivanju letnje sezone, koje možda neće ni biti, predstavnici ugostiteljske industrije u Grčkoj razmišljaju samo o jednom – bankrotu.

Prema istraživanju koje je obavila grčka Komora za hotelijerstvo, 65 odsto ispitanika razmišlja da proglasi bankrotstvo. Istovremeno, 18,3 odsto tvrdi da će do bankrotstva najverovatnije doći, dok 46 odsto ne isključuje tu mogućnost.

MOŽDA VAS ZANIMA

U svakom slučaju, 95 odsto anketiranih kompanija očekuje da će ove godine doći do velikog pada prihoda – prosečno 56,3 odsto.

Ukupni potencijalni gubici hotelskog sektora u Grčkoj izazvani pandemijom koronavirusa procenjuju se na skoro četiri i po milijarde evra, prenosi Sputnjik.

Trenutno su svi hoteli u zemlji zatvoreni do 30. aprila. Prema optimističnom scenariju, turistička sezona u Grčkoj počeće 1. jula i u tom slučaju prihodi hotela smanjiće se za oko 10 milijardi evra u odnosu na prošlu godinu.

Zbog pandemije koronavirusa turistička sezona u Grčkoj, kao i u celom svetu, nalazi se u opasnosti – osim što su hoteli zatvoreni do kraja aprila, otkazani su putnički letovi, a većina malih i srednjih preduzeća ne radi.

Danas objavljeno

Izgubljena torbica sa svim stvarima vraćena ženi posle 65 godina!

Vanja A

Jedna od najbržih žena svijeta

Vanja A

Vaš stav o NOVCU može biti razlog zašto ga NEMATE – evo šta kažu stručnjaci

Vanja A

Ostavite komentar