Korona redari počeli kontrolu nošenje maski u kafićima - BIGportal.ba
Region Vijesti

Korona redari počeli kontrolu nošenje maski u kafićima

U Hrvatskoj, osim što se sada u kafićima i restoranima uvodi zabrana rada nakon ponoći, a svi gosti moraju da nose maske svuda sem za stolom, jedna od novosti su i korona redari koje moraju da osiguraju ugostiteljski objekti, po jednog na 50 gostiju.

“Korona-redari su jedna od mjera, to su osobe koje vlasnici objekta odrede, njihova je svrha da sprovode mjere HZJZ-a. Vlasnici ugostiteljskih objekata su dužni da od danas odrede korona redare”, objasnio je njihovu funkciju pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Damir Trut za RTL.

Na pitanje kakva je trenutna situacija s kršenjem mjera, Trut je rekao kako je u 256 nadzora utvrđeno 16 kršenja mjera.

“Radi se o nepridržavanju razmaka i nenošenju ili nepravilnom nošenju maski. Izdata su samo usmena upozorenja”, rekao je Trut i dodao da svi koji krše mjere HZJZ-a, mogu biti kažnjeni, a postoji i kazna za nenošenje maske, prenosi portal Indeks.

“Vlasnik objekta je dužan da osigura sprovođenje mjera u svom objektu, on mora da osigura da gosti nose maske. Ako odbiju, odnosno, ako to ne učine, kaznu će platiti vlasnik objekta. Kazne postoje, one su propisane zakonom”, rekao je Trut.

U ovom trenutku se ne razmišlja o tome da se kazne fizička člica, jer, kako kaže Trut, svrha nije kažnjavanje, nego treba podstaknuti građane da se ponašaju u skladu s preporukama.

TANJUG

Danas objavljeno

Vučić nakon saznanja o pripremi atentata iznio moguće razloge: “Nije prazna priča”

M.

Širom Crne Gore protesti

M.

Đoković može na Rolan Garos bez vakcine

M.

Ostavite komentar