Korona otkazala tradicionalnu vožnju kroz grad - BIGportal.ba
Banja Luka

Korona otkazala tradicionalnu vožnju kroz grad

Grupa građana okupljenih u “Banjalučkoj kritičnoj masi” (BKM) u novembru nisu održali tradicionalnu mjesečnu vožnju biciklima kroz grad zbog pogoršane epidemiološke situacije, ali su zato dijelili multifunkcionalne retro reflektujuće trakice.

Upitanju su multifunkcionalne trakice za nogavice, rukave, ram koje omogućavaju veću vidljivost biciklista u saboraćaju u večernjim satima.

– Trakice sa natpisom Balkaravana 2020 obezbijedio je Centar za životnu sredinu kroz projekat ,,Od održive mobilnosti ka održivom miru”, podržan od strane Regional Youth Cooperation Office i Western Balkans Fund. Biciklisti su imali priliku da čuju i bolje se upoznaju sa biciklističkom turom ”Balkaravana 2020. BiH, Sjene istoka”, te popričaju i uživo sa nekim od učesnika ove vožnje, te razmjene iskustva o vožnji bicikla na duže, ali i one kraće, svakodnevne staze – navedeno je u zvaničnoj Fejsbuk stranici BKM.

U zimskom period su kraći dani pa su iz BKM podsjetili da su svi biciklisti po zakonu dužni da budu osvjetljeni od prvog sumraka do svitanja, i to prednjim bijelim i zadnjim crvenim svjetlom.

– Mi nismo uspjeli obezbjediti svjetla, ali jesmo trakice, a dodatna vidljivost nikom ne škodi. Pogotovo ako pritom čuva i nogavice od zubaca pogona. Vozite bicikl, ostanite zdravi i budite osvjetljeni – poručili su iz BKM.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Dodjela stipendija: Konkurs za banjalučke srednjoškolce otvoren do 3. oktobra

M.

Aktivnosti za mališane: Udruženje „Zdravo da ste“ nastavlja projekat „Klubovi za djecu i porodicu“

M.

Sutra treća banjalučka Šurijada

M.

Ostavite komentar