KORONA DRMA REGION: Ova zemlja bilježi najviše zaraženih u okruženju - BIGportal.ba
Region Vijesti

KORONA DRMA REGION: Ova zemlja bilježi najviše zaraženih u okruženju

U Srbiji je u posljednja 24 sata testirano 8.432 osoba, od čega je pozitivno 95, preminule su još dvije osobe od posljedica infekcije korona virusom, a Rumunija sa 1.365 bilježi najveći broj novozaraženih u regionu.

Do sada je u Rumuniji oboljelo 91.256 ljudi, a u protekla 24 časa preminule su još 44 osoba, čime je broj smrtnih slučajeva dostigao 3.765, prenio je Ađerpres.

Hrvatska je u posljednja 24 sata registrovala najveći broj novozaraženih korona virusom do sada, 369, pa je broj aktivnih slučajeva u ovom trenutku 2.634.

Tri osobe su preminule, saopštio je Nacionalni štab za civilnu zaštitu.

Bosna i Hercegovina u posljednja 24 sata bilježi 286 zaraženih osoba, a devet osoba je preminulo, potvrđeno je iz entitetskih zdravstvenih ustanova, prenosi Kliks.

U Sloveniji su u posljednja 24 sata potvrđena 53 nova slučaja korona vursa, što je manje od jučerašnjeg rekordnog porasta, ali i dalje među najvišim dnevnim bilansima od početka epidemije, prenela je STA.

Mađarska je u posljednja 24 sata potvrdila 301 novi slučaj korona virusa, a preminula je jedna osoba, objavljeno je na vladinom sajtu za praćenje epidemije.

U toj zemlji tenutno su aktivna 2.373 slučaja, preneo je MTI.

U Bugarskoj su u posljednja 24 sata potvrđena 163 nova slučaja korona virusa, a preminulo je šest osoba, navodi se u izveštaju na zvaničnom sajtu za praćenje epidemije, a u tom periodu su testrirano 5.443 uzorka, prenela je BTA.

Foto: Alessandro Di Meo
Autor Tanjug

Danas objavljeno

SKRIVAO ŠKALJARCA: Istragu protiv inspektora MUP RS preuzelo Tužilaštvo BiH

M.

Lete “varnice” – premijer optužio EU: “Ucjena i prijetnja”

M.

Slovenija: Skoro 32 odsto testiranih pozitivno na koronu

M.

Ostavite komentar