Kornjača sa dve glave i šest nogu dobila dom! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kornjača sa dve glave i šest nogu dobila dom!

Dvoglava kornjača sa šest nogu, vrste terapin, je napunila dve nedelje. Živa je i zdrava i njen trenutni dom se nalazi u utočištu za divlje životinje Birdsi Kejp u Masačusetsu.

Ova kornjača, koja je proglašena za ugroženu vrstu, se hrani crvima i ostacima hrane. Njene dve glave rade nezavisno jedna od druge, čak i vazduh ne udišu u isto vreme, dok se unutar njenog oklopa nalaze dva gastrointestinalna sistema preko kojih se hrane obe strane tela. 

Kornjača je dovedena iz malog primorskog mesta Vest Barnstejbl jer su stručnjaci smatrali da nije bezbedna da tamo ostane. Pošto ih pokupe iz gnezda, kornjače se odnose u više centara gde se posmatraju pre nego što se na proleće bezbedno puste u prirodu. 

Ovakva anomalija je vrlo retka i rezultat je bicefalizma. Centar to opisuje kao “anomaliju koja može nastati zbog genetskih i faktora okoline koji utiču na embrion tokom razvoja”.

Kornjača sa dve glave i šest nogu dobila dom: Prebačena u utočište za divlje životinje

Ovakve životinje uglavnom ne žive dugo ali iz centra imaju dosta razloga da budu optimisti. Kornjačica svakog dana jede, pliva i dobija na težini. 

Veterinari će nastaviti da prate zdravstveno stanje kornjače koju su nazvali po popularnim glumicama bliznakinjama Meri Kejt i Ešli Olsen.

(24sedam.rs)

Danas objavljeno

Dadilja djece Anđeline Džoli: “Sklona je piću”

Vanja A

Koza upala u kancelariju i ukrala papire

Vanja A

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom, pa postale majke u isto vrijeme

Vanja A

Ostavite komentar