Koristi spavanja bez jastuka: Smanjuje se stres, kao i bol - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Koristi spavanja bez jastuka: Smanjuje se stres, kao i bol

Iako retki spavaju bez jastuka, spavanje sa njim možda nije najbolji način za odmor jer može da utiče na telo i raspoloženje.

Prvi jastuci pravljeni su od kamena u Mesopotamiji, današnji su mekani i prave se od perja, a mnogi ljudi ne mogu da spavaju bez njih.

1. Smanjuje bolove u leđima

Neki jastuci mogu da dovedu do neprirodnog položaja za spavanje, a podrška koju pružaju ne traje dugo. Kada spavate bez njih, kičma može da se odmori i telo je u prirodnom položaju.

2. Pomaže kod bolova u vratu

Većina jastuka vam ne omogućava da spavate u prirodnom položaju. Naprotiv, mogu čak da pogoršaju držanje tokom spavanja. Dugotrajno savijanje vrata na bilo koji način izazvaće nelagodu, a preuski ili mekani jastuci mogu da dovedu do bolova u vratu.

3. Sprečava glavobolju

Ako se probudite sa glavoboljom, možda je kriv vaš jastuk. Previsoki jastuci izazivaju napetost u vratnim mišićima, što može da prouzrokuje jutarnje glavobolje.

4. Može da ublaži stres

Neudoban san uzrokovan jastukom može da utiče na poremećen san.Telo tako ima manje vremena za mnoge važne funkcije koje obavlja, a stalni nedostatak sna može da utiče na vaše raspoloženje.

5. Može da bude dobro za kosu

Ako se ujutro probudite sa suvom i zamršenom kosom, to je možda zbog jastuka. Jastučnice takođe mogu da upiju ulje iz kose, čineći je suvom i lomljivom.

Danas objavljeno

Položaj u kojem bismo trebali spavati

Vanja A

Najbolja primjena za kokosovog ulja

Vanja A

Supa od paradajza u kojoj ćeš uživati!

Vanja A

Ostavite komentar