30. Jula 2020.

Koristi kameru čak i kad korisnici ništa ne fotografišu

Big Portal

Portparol Instagrama rekao je kako je u pitanju “bag”, i da će se potruditi da ga što pre isprave. Kako kaže, u aplikaciji se nalazi posebni “Create Mode” koji se aktivira putem kamere, pa je to moglo da aktivira i indikator kamere. Takođe, pristupanje ovo je moglo da se desi i tokom običnog pregledanja feed-a.

“Pristupamo kameri samo kada imamo dozvolu – na primer, kada ste u feed-u i prevučete prstom kako biste uključili kameru. Videli smo da je u pitanju ‘bag’ kod iOS 14 operativnog sistema, gde je aktivnost kamere prepoznata, a ona je isključena. Ne pristupamo vašim kamerama, i ne snimamo ništa”, istakao je portparol Instagrama.

Čini se kao da je u pitanju još jedna agresivna mera kojom iOS 14 želi da stane na put rušenju privatnosti i da zaštiti korisnike.

Pored toga što otkriva kada neka aplikacija koristi kameru, takođe daje uvid i u neke druge aktivnosti aplikacija, kao što je pregledanje “clipboard-a” (virtuelnog mesta gde se nalazi tekst prilikom copy-paste aktivnosti), gde je, nedavno, “uhvaćen” i TikTok.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare