Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuhali krompire ili tjesteninu bogata je hranjivim materijama. Umjesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.
SVJEŽINA SALATE
Svježinu salate može spasiti papiri ubrus. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svježinu.
MLIJEKO U TETRAPAKU
Kako biste produžili rok trajanja otvorenom mlijeku, u tetrapak dodajte prstohvat soli.
PRESOLJENA SUPA
Spas za presoljenu supu je u krompiru. Ukoliko ste slučajno presolili supu, dodajte u nju kuhani krompir, koji će pokupiti višak soli.
ZAGORJELA HRANA
I za zagorjelu rižu postoji spas. Na vrh riže stavite komad bijelog hljeba i pustite da odstoji 10-15 minuta. Hljeb će pokupiti miris i okus zagorjele hrane.
SVJEŽINA HLJEBA
Kako biste sačuvali svježinu hljeba, u kesu ili posudu u kojoj ga čuvate stavite komadić svježeg celera.
ČUVANJE BANANA
Banane nikada ne stavljajte pored ostalog voća u zdjelu. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrijevanje ostalog voće.
Azra.