5. Juna 2019.

Korak dalje? Huawei kupio rusku tehnologiju za prepoznavanje lica

Big Portal

Kineski telekomunikacioni gigant Huawei kupio je prava na vlasništvo intelektualne svojine sistema za prepoznavanje lica koje je dizajnirao ruski developer i proizvođač high-tech bezbednosne tehnologije – Vokord.

Takođe, određeni broj radnika moskovskog Vokorda biće prebačen u Huawei, kao deo sporazuma vrednog 50 miliona dolara, prema izvorima bliskim sporazumnim stranama, navode Vedomosti.

Ruski ogranak kompanije Huawei, zajedno sa Huawei Digital Technologies iz Hong Konga, navodno će postati vlasnici prava intelektualne svojine za Vokordove patente za opremu i tehnologiju prepoznavanja lica.

Novoformirana firma bi trebalo da se zove Igl Softlab. Očekuje se da će ruski ogranak preduzeća imati 99,99% novoosnovane kompanije.

Osnovan 1999. godine, Vokord dizajnira softverska i programska rešenja zasnovana na kompjuterskom vidu i inteligentnim algoritmima obrade videa.

Kompanija se fokusira na prepoznavanje lica, automatsko prepoznavanje registarskih tablica (ALPR), video analitiku i prepoznavanje uzoraka, video obradu i poboljšanje videa, prenosi PC Press.

Od 2017. godine prihodi kompanije iznosili su 113,2 miliona rubalja (1,75 miliona američkih dolara).

Izvor: EurasiaReview, PC Press

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare