"Kopnena ofanziva u Siriji može početi svakog trenutka" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Kopnena ofanziva u Siriji može početi svakog trenutka”

Turska će pokrenuti kopnenu operaciju na severu Sirije kada bude smatrala da je to potrebno, izjavio je danas portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

“Operacija može da počne svakog trenutka: danas, sutra, za nedelju dana. Sve je spremno za nju. Počeće kada dođe vreme”, rekao je Kalin u intervjuu za TV kanal A Haber, a prenosi agencija TASS.

Kako je rekao portparol turskog predsednika, Ankara neće ni od koga tražiti dozvolu za početak operacije i neće nikome izveštavati o njenim rezultatima.

Kazao je i da Turska neće nikoga upozoravati na početak operacije.

“To ne dolazi u obzir. Turska nije u obavezi da nikoga obaveštava o pitanjima koja se tiču njene bezbednosti. Druga stvar je da o takvim operacijama može da razgovara sa svojim saveznicima i susedima i to radi”, rekao je Kalin.

On je rekao i da Turska nastavlja da održava komunikaciju sa Sirijom na nivou specijalnih službi i dodao da je to neophodno.

Turska je 20. novembra pokrenula vazdušne napade na položaje pripadnika kurdske milicije IPG i pripadnike Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Sirije, a nakon terorističkog napada 13. novembra u centru Istanbula, u kojem je ubijeno šest.

B92.

Danas objavljeno

Novi napad Albanaca: Srpski mladić na KiM izboden nožem

Vanja A

Norveški “Nasmasi” nemoćni pod naletom ruske avijacije

Vanja A

Okružno tužilaštvo: Govor imama Mahića – podsticanje nasilja i mržnje

Vanja A

Ostavite komentar