"Konvoj slobode" paralisao glavni grad Kanade - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Konvoj slobode” paralisao glavni grad Kanade

Demonstranti protiv obavezne vakcinacije za kamiondžije koji prelaze američko-kanadsku granicu, već drugi dan parališu glavni grad Kanade, a hiljade demonstranata pridružilo se takozvanom konvoju slobode u Otavi.

Policija je pokrenula istrage nakon nekoliko incidenata, uključujucći isticanje zastava sa svastikom i snimak žene koja gola pleše na grobu Neznanog vojnika, prenosi BBC.

Ministarka odbrane Kanade Anita Anand rekla je da su incidenti “izvan svake osude”, a policija Otave je na Twitteru objavila da je sada u toku “nekoliko istraga o skvrnavljenju brojnih spomenika u glavnom gradu”, kao i zbog “prijetećeg, nezakonitog, zastrašujućeg ponašanja prema policiji, zaposlenima u gradskoj upravi i drugim pojedincima”, ali i zbog oštećenja vozila gradskog saobraćaja.

Na drugim mjestima širom grada, kamiondžije su blokirale ulice oko zgrade kanadskog parlamenta, a gradonačelnik Otave Džim Votson rekao je da su neki demonstranti maltretirali osoblje u narodnoj kuhinji, tražeći besplatne obroke jer su restorani odbili da ih ugoste zbog nenošenja maske u zatvorenom prostoru.

Danas objavljeno

Turska bijesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar