Kontroverzna video-igra: Odlagana zbog "svježe rane", trebalo bi da izađe ove godine - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Kontroverzna video-igra: Odlagana zbog “svježe rane”, trebalo bi da izađe ove godine

Kada se video-igre baziraju na stvarnim događajima, a naročito kada su neke osetljive teme u pitanju, developeri moraju da se suoče sa kritikama. Upravo to je slučaj sa naslovom Six Das in Fallujah.

U pitanju je video-igra bazirana na događajima iz 2004. godine, kada su se u Iraku sukobili pripadnici tamošnjeg pokreta i marinci američke armije. Trebalo je da ugleda svetlost dana još pre deset godina, ali se tada ispostavilo da su rane još uvek sveže, pa je rad na njoj opozvan, prenosi play.co.rs.

Sada, studio Highwire Games i izdavač Victura donose novu verziju. Trenutno nije poznato po čemu će se ova verzija razlikovati od originalne, ali znamo da će šestodnevna bitka biti verno ispričana u formi video-igre, pošto je developer intervjuisao više od stotinu marinaca, civila i vojnika radi autentičnosti.

Dodatni korak ka autentičnosti je podatak da studio Highwire radi na specijalnim tehnologijama i gejmplej mehanikama koje će doprineti neizvesnosti i dočarati elemente stvarnih bitaka na način kako to do sada nije obrađeno u drugim FPS video-igrama.

Six Days in Fallujah je planirana za 2021. godinu, a više detalja možemo očekivati u narednim mesecima. Za sada, tu je trejler.https://www.youtube.com/embed/BUewHj5VowU

Danas objavljeno

Otvara se onlajn muzej mobilnih telefona koji prikazuje njihov razvoj od 1984. do danas

Zeljka

NZXT je predstavio nova H510 kućišta, sa poboljšanim potencijalom hlađenja

Zeljka

Poznate glavne specifikacije Xiaomi Civi telefona

Zeljka

Ostavite komentar