Kontrolisanom eksplozijom srušen preostali deo zgrade na Floridi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kontrolisanom eksplozijom srušen preostali deo zgrade na Floridi

Mineri su kontrolisanom akcijom srušili ostatak delimično urušene zgrade kraj okeana na jugu Floride, pribojavajući se da je nestabilna i da bi mogla sama da se sruši pred jakim vetrovima usled napredovanja tropske oluje “Elza”.

Preostali deo dvanaestospratnice na Floridi srušen je rafalnom eksplozijom koja je nestabilnu konstrukciju srušila za nekoliko sekundi, nakon što su se zvaničnici procenili da možda neće izdržati nadolazeću tropsku oluju “Elza” i da bi spasioci mogli biti ugroženi.

Rušenje je usledilo nakon što su zvaničnici upozorili stanovnike da ostanu unutra u slučaju da prašina i druge čestice zagade vazduh.

Zvaničnici su objasnili da je rušenje, za koje se u početku mislilo da će uslediti za nekoliko nedelja, ubrzano zbog lošeg stanja konstrukcije građevine i nadolazeće tropske oluje.

Istakli su da će se rušenjem preostalog dela zgrade zaštititi spasilački timovi.

Gradonačelnica okuga Dadi u Majamiju Danijela Livajn Kava pre samog rušenja je objasnila da će tokom akcije biti korišćen metod kontrolisanih eksplozija, te da evakuacija okolnih zgrada nije neophodna.

Nakon urušavanja stambene zgrade u Majamiju pre 11 dana, pogibije najmanje 24 ljudi i 121 osobe koje se vode kao nestale, gradonačelnica okruga Dedi poručila je da će spasilačka akcija biti nastavljena nakon konačnog rušenja zgrade

“Naš glavni prioritet je rušenje ove zgrade. Čim se zgrada sruši i kada se lokacija bude smatrala bezbednom, naši timovi za potragu i spasavanje će odmah nastaviti sa radom”, rekla je Livajn Kava.

Danas objavljeno

Uhapšeno 11 lica, spriječena trgovina heroina iz BiH

M.

Konzul BiH prijetio ratom, sankcija ni na vidiku

M.

Duge kolone vozila na Donjoj Gradini i Velikoj Kladuši

M.

Ostavite komentar