Kontramiting - na ulicu izlaze pristalice Lukašenka - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kontramiting – na ulicu izlaze pristalice Lukašenka

Provladina javna organizacija “Bela Rus” namerava da održi u Minsku “miting solidarnosti” kao podršku aktuelnom predsedniku Aleksandru Lukašenku, piše Sputnjik.

“U nedelju u 12.00 bic´e održan miting solidarnosti na Trgu nezavisnosti u Minsku. U njemu c´e učestvovati snage koje podržavaju državnu politiku”, navodi se u saopštenju “Bele Rusi”.

Na mitingu, kako se navodi, okupic´e se “svi oni koji vole otadžbinu, ko je protiv podele zemlje na dva suprotstavljena tabora”.

“Sa nama je cela konstruktivna Belorusija”, saopštila je organizacija.

Podsetimo, protesti u Belorusiji su počeli odmah nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko sa više od 80 odsto glasova.

Opozicija ih nije priznala, dok je liderka opozicije Svetlana Tihanovska napustila zemlju i otišla u Litvaniju.

Prva tri dana demonstracije su bile nasilne, policija je koristila suzavac, vodeni topovi, šok-bombe i gumene metke za njihovo rasterivanje. Međutim, vec´ 13-14. avgusta protesti su prešli u mirnije vode.

Prema podacima Ministarstva policije Belorusije, u neredima od 9. do 13. avgusta povređen je 121 policajac, dok je pokrenuto 90 krivičnih postupaka. Jedna osoba je poginula.

Uhapšeno je skoro 7.000 demonstranata.

B92

Danas objavljeno

Šmit u četvrtak pred poslanicima parlamenta BiH

M.

Hrvatska: Zaraženo 3.360, preminulo 30 osoba

M.

Zbog tragedije u Brčkom u srijedu dan žalosti u FBiH

M.

Ostavite komentar