Konte reagovao: Širite lažne vesti - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Konte reagovao: Širite lažne vesti

Italijanski premijer Dzuzepe Konte danas je u govoru pred članovima Donjeg doma italjanskog parlamenta odgovorio na “netačne informacije i lažne vesti”.

Te vesti se šire povodom zahteva vlade za produžetak vanrednog stanja od 31. jula do 15. oktobra. Konte je naveo, između ostalog, da to ne znači i novi karantin.

On je pozvao one koji su protiv vladinog predloga da to kažu jasno i iskreno, a ne da prigovaraju vladi za namere koje ne postoje.

“Predlog vlade za produžetak vanrednog stanja se bazira na organizacijskim i operativnim zahtevima, a svakako ne zato što neko želi da iskoristiti ili instrumentalizuje situaciju”, rekao je Konte.

Premijer Konte je indirektno optužio opozicione partije jer “stvaraju konfuziju među građanima i narušavaju ugled Italije u svetu”.

“Nije tacno da produžavanje vanrednog stanja znači produžetak karantina”, rekao je premijer, navodeći da je takvo tumačenje pročitao kod jednog korisnika Fejsbuka.

On je, bez spominjanja imena, odgovorio i lideru desničarske partije “Frateli d”Italia” Melone, koja je juče u Senatu rekla da je produžetak vanrednog stanja ubistvo slobode.

“Nas zahtev za produženjem vanrednog stanja ne ruši ugled Italije, naprotiv, dramatizacija koju neki unose u javnost je ono što šteti ugledu zemlje”, rekao je Konte.

On je pozvao sve koji žele da diskutuju ili imaju šta da kažu o tom zahtevu vlade da to učine u parlamentu, bazirajući argumente na pravno-tehničkim činjenicama.

B92

Danas objavljeno

Stravičan udes kod Mostara, poginule dvije osobe

M.

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Sijarto: EU treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom

M.

Ostavite komentar