29. Jula 2020.

Konte reagovao: Širite lažne vesti

Big Portal

Te vesti se šire povodom zahteva vlade za produžetak vanrednog stanja od 31. jula do 15. oktobra. Konte je naveo, između ostalog, da to ne znači i novi karantin.

On je pozvao one koji su protiv vladinog predloga da to kažu jasno i iskreno, a ne da prigovaraju vladi za namere koje ne postoje.

“Predlog vlade za produžetak vanrednog stanja se bazira na organizacijskim i operativnim zahtevima, a svakako ne zato što neko želi da iskoristiti ili instrumentalizuje situaciju”, rekao je Konte.

Premijer Konte je indirektno optužio opozicione partije jer “stvaraju konfuziju među građanima i narušavaju ugled Italije u svetu”.

“Nije tacno da produžavanje vanrednog stanja znači produžetak karantina”, rekao je premijer, navodeći da je takvo tumačenje pročitao kod jednog korisnika Fejsbuka.

On je, bez spominjanja imena, odgovorio i lideru desničarske partije “Frateli d”Italia” Melone, koja je juče u Senatu rekla da je produžetak vanrednog stanja ubistvo slobode.

“Nas zahtev za produženjem vanrednog stanja ne ruši ugled Italije, naprotiv, dramatizacija koju neki unose u javnost je ono što šteti ugledu zemlje”, rekao je Konte.

On je pozvao sve koji žele da diskutuju ili imaju šta da kažu o tom zahtevu vlade da to učine u parlamentu, bazirajući argumente na pravno-tehničkim činjenicama.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare