Konte danas o novom nizu mjera protiv širenja Kovid-19 - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Konte danas o novom nizu mjera protiv širenja Kovid-19

Italijanski premijer Đužepe Konte će u nedelju saopštiti novi niz mera protiv pandemije, nakon što je u zemlji u poslednja 24 časa potvrđen rekordan broj od skoro 11.000 novoobolelih. Iz kabineta italijanskog premijera je saopšteno da vlada o novim restrikcijama razgovara sa lokalnim vlastima i medicinskim ekspertima, sa ciljem da…

Italijanski premijer Đužepe Konte će u nedelju saopštiti novi niz mera protiv pandemije, nakon što je u zemlji u poslednja 24 časa potvrđen rekordan broj od skoro 11.000 novoobolelih.

Iz kabineta italijanskog premijera je saopšteno da vlada o novim restrikcijama razgovara sa lokalnim vlastima i medicinskim ekspertima, sa ciljem da spreči širenje virusa, uz ograničavanje uticaja na pojedince i preduzeća.

Vlada je isključila mogućnost ponovnog uvođenja mera karantina i razmatra alternativne mere koje imaju za cilj smanjenje kontakta, prenosi Rojters.

Vlada je u poslednjih 10 dana već dva puta pooštrila mere protiv kovid-19. Nošenje maski u javnosti je obavezno, a uvedena su i ograničenja na javna okupljanja, rad restorana, sportske i neke školske aktivnosti.

Italijski mediji tvrde da bi nove restrikcije mogle da se odnose na rad teretana i bazena i na održavanje amaterskih sportskih događaja.

U zemlji je do sada korona virusom zaraženo 402.536 ljudi, a preminulo 36.474. Italija se po broju smrtnih slučajeva od posledica kovid-19 nalazi na drugom mestu u Evropi, iza Velike Britanije.

Izvor: Blic

Danas objavljeno

Gasprom nastavlja isporuke gasa Italiji

M.

Okružni sud Banjaluka odbio optužnicu protiv Zeljkovića i saučesnika

M.

Putin potpisao zakone o ulasku ukrajinskih teritorija u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar