Kongresmeni SAD: Podrška inicijativi "Otvoreni Balkan" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kongresmeni SAD: Podrška inicijativi “Otvoreni Balkan”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa kongresmenima SAD Erikom Svolvelom i Šonom Malonijem, koji su izrazili podršku regionalnoj inicijativi “Otvoreni Balkan”, koju vide kao veliku mogućnost za napredak Balkana.

  • Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa kongresmenima SAD Erikom Svolvelom i Šonom Malonijem, koji su izrazili podršku regionalnoj inicijativi “Otvoreni Balkan”, koju vide kao veliku mogućnost za napredak Balkana.

Vučić je, u razgovoru sa kongresmenima o razvoju bilateralnih odnosa i o stabilnosti u regionu, rekao da je ta inicijativa otvorena i za ostale u regionu i da su regionalna ekonomska saradnja i međusobno povezivanje osnov za mir i stabilnost.

On je ukazao na važnost jačanja bilateralne saradnje i unapređenja ukupnih odnosa sa SAD, a posebno značaj unapređenja ekonomske saradnje dvije zemlje, te istakao da Srbija želi da uspostavi bolje odnose sa SAD, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Dvojica kongresmena su rekli da su došli u posjetu Srbiji ohrabreni ekonomskim rezultatima, sa namjerom da ohrabre američke investitore da više ulažu u Srbiju, a Vučić ih je upoznao i sa rezultatima koje je Srbija postigla na planu vakcinacije.

Delegacija Кongresa SAD je pozdravila solidarnost koju je Srbija pokazala pomažući, kao odgovoran susjed, donacijama vakcina i građanima regiona.

Vučić je zahvalio na dosadašnjoj pomoći SAD u okviru borbe protiv pandemije, posebno imajući u vidu činjenicu da su SAD trenutno jedna od najviše pogođenih zemalja ovim virusom u svijetu.

On je podsjetio sagovornike da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, izrazivši nadu da ćemo imati prilike da će ovaj važan jubilej adekvatno da se obilježi, uprkos restriktivnim okolnostima usljed pandemije.

Danas objavljeno

Talibani traže pomoć: Obratio se vođa

V.R.

Švajcarsko “da” kovid propusnicama

V.R.

Islamska država ponovo napala

V.R.

Ostavite komentar