Koncert banjalučkog benda “Balkan ekspres” na ONLAJN REPERTOARU Banskog dvora - BIGportal.ba
Banja Luka

Koncert banjalučkog benda “Balkan ekspres” na ONLAJN REPERTOARU Banskog dvora

Poslije uspješnog petog onlajn emitovanja na Jutjub kanalu Banskog dvora, koncerta Jovane Raljić i Hafeza Babašahija, šesti onlajn koncert biće emitovan 19. maja u 20 časova.

Publika će biti u prilici da uživa u akustičnoj svirci kultnog banjalučkog rok benda „Balkan Express“.  Koncert pod nazivom „Balkan Express Unplugged“ održan je u martu u prepunoj dvorani Banskog dvora  – Kulturnog centra.

Sa željom da nastavi kvalitetnu komunikaciju sa svojom publikom i za vrijeme trajanja vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona, Banski dvor započeo je seriju onlajn emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima naše ustanove.

Foto: Banski dvor

„Balkan Express“ čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlaisavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Nenad Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu u Banskom dvoru bili su “Paladio String Quartet“,  operska diva Lidija Pajić, prof. Sanja Čolić Zelić, vokal Tea Čolić, te mladi gitarista Strahinja Nikić.-Nakon nekoliko uspjesšnih i veoma gledanih emitovanja koncerata umjetničke, džez i tradicionalne muzike, na video repertoaru Banskog dvora nastavljamo sa praksom promovisanja kvalitenih domaćih umjetnika i muzičkih sastava. Jedan od njih je svakako kultni banjalučki bend ”Balkan Express” koji je nedavno održao svoj koncert u dupke punom Banskom dvoru ostavivši iza sebe još jednu noć za pamćenje. Kao i sva prethodna emitovanja i ovaj koncert je snimljen u skladu sa najvišim televizijskim normama, u sistemu više kamera i HD rezoluciji, te ga svesrdno preporučujemo svima onima koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju koncertu početkom marta ove godine – rekao je direktor „Banskog dvora – Kulturnog centra“ Mladen Matović.

O “Balkan Expressu”

Banjalučki bend “Balkan Express” osnovan je u oktobru 1996. godine. Na samom početku svirali su obrade stranih hitova. Nastupali su po klubovima u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Slovenija kao i u Italiji.

Godine 1998. godine izlazi prvi autorski album pod nazivom “Preporučeno”. Album je sniman u studiju “Akademija” BG. Drugi album benda „ŠA LA LA LA LA“ izlazi 2007. godine. Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti.

Danas objavljeno

Banjaluku za osam mjeseci posjetilo 56.307 turista

M.

Sedmica u znaku najmlađih: Banjaluka obilježava „Nedjelju djeteta“

M.

Planirana isključenja električne energije za 03.oktobar 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar