Konačno Priština ukida takse? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Konačno Priština ukida takse?

Teške kritike na račun vlasti u Prištini, ali pre svega najava američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta da je “Amerika umorna” od čekanja da se takse na srpske proizvode ukinu – urodile su plodom.

Naime, samo dan posle istupanja Kosneta oglasio se zamenik Ramuša Haradinaja Enver Hodžaj i rekao da su “takse uvedene u novembru prošle godine ostvarile cilj”.

“Šteta naneta Srbiji je oko 150 miliona evra. Dali smo pun odgovor Srbiji, pokazali smo da smo nezavisna i suverena država”, rekao je Hodžaj, ali zatim najavio ukidanje taksi.

“Taksa šteti našim odnosima sa Amerikom, sa EU i blokira proces dijaloga koji bi mogao da bude dobar put da Kosovo krene napred. Naša pozicija je da taksa treba da bude suspendovana na period od 120 dana, i ovaj “prozor” će dovesti do konačnog sporazuma. Ako se sporazum ne postigne, treba ponovo uvesti taksu”, rekao je Hodžaj.

Hodžaj je zatim rekao da blokada dijaloga i njegova eventualna propast nije u interesu Kosova.

“Mislim da je u interesu Kosova, ali i u interesu Srbije, da se nastavi dijalog, da se države uzajamno priznaju i da se Kosovo učlani u UN. Blokada dijaloga nije u interesu Kosova, naš strateški interes je da idemo napred”, rekao je on.

Izvor: Espreso

Danas objavljeno

Dodik: Јasno sam rekao da BiH nema saglasnost za put u NATO

M.

Naređena evakuacija nakon eksplozije u Čačku

M.

Eksplozije u Moskvi

M.

1 Komentar

Ratko 31 Marta, 2019 at 2:37 pm

Sada će da ukinu takse i “pregovori” mogu da se nastave, a sve ostalo što su uradili u međuvremenu i ostaje tj. vojska, zakoni, otimanje….očigledno je da su te takse služile da se o njima priča, a da se ostvare neki drugi ciljevi, a naravno naši političari kao to ne vide, sada će normalno da se nastavi smijurija od dogovaranja, pregovaranja i ostala čuda, a sve je to odavno dogovoreno, sve se zna kako će biti, ali treba i narod polako kuvati kao žabu i na kraju samo će da bude pa vi (narod) ste to tražili i nije moglo drugačije, a mi kao i obično samo ćemo da ćutimo i gledamo!

Odgovori

Ostavite komentar