Konačno: Oglašava se EMA o Astrazeneki - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Konačno: Oglašava se EMA o Astrazeneki

Evropska agencija za lekove najavila za danas konferenciju za novinare o potencijalnoj vezi između Astrazenekine vakcine i stvaranja krvnih ugrušaka.

Konferencija je najavljena u 16 časova po srednjeveropskom vremenu.

Tema onlajn konferencije za novinare bic´e “zaključak ispitivanja upozorenja” vezano za tu vakcinu protiv koronavirusa i “slučajeve tromboze”, precizrala je EMA čije je sedište u Amsterdamu.

Izvršna direktorka EMA Emer Kuk učestvovac´e zajedno sa ostalim zvaničnicima agencije na konferenciji nakon što je više evropskih zemalja obustavilo upotrebu vakcine Astrazeneka zbog pojave krvnih ugrušaka kod vakcinisanih osoba.

EMA je juče saopštila da još procenjuje da li je vakcina Astrazeneka potencijalno povezana sa stvaranjem krvnih ugrušaka.

Zvaničnik EMA je prethodno za italijanski dnevnik Mesadjero rekao da postoji “veza” između vakcine Astrazeneka i slučajeva tromboze uočenih nakon njene primene, alije iz EMA to odmah demantovano.

Komitet za bezbednost agencije sa sedištem u Amsterdamu “još nije doneo zaključak i u toku je ispitivanje”, navela je tada EMA za Frans pres.

Danas objavljeno

Zaharova upozorila: Maloljetni Ukrajinci se suočavaju sa seksualnom eksploatacijom u Evropi

M.

Moskva: Kijevski režim pokušao da izvede napad dronom na Tulsku oblast

M.

Tramp: Ako pobijedim okončaću rat u Ukrajini za 24 sata

M.

Ostavite komentar