Konačno, dobre vijesti iz Novog Pazara - BIGportal.ba
Region Vijesti

Konačno, dobre vijesti iz Novog Pazara

U Novom Pazaru prethodnog dana, prvi put posle mesec dana, nije bilo preminulih od posledica koronavirusa.

To je rekao koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Ðerlek i navodi da je situacija u tom gradu pod kontrolom.

Ðerlek je u uključenju za TV Pink naveo da je stanje u Sjenici još ozbiljno i da je trenutno u Novom Pazaru 65 pacijenata iz Sjenice, a da je stanje u Tutinu bolje nego što je bilo, ali daleko od dobrog.

On je rekao da podatak da juče nije bilo preminulih od virusa korona u Novom Pazaru ne sme da zavara i da je potrebna maksimalna ozbiljnost i pripremljenost za neki talas koji može da iznenadi.

Naveo je da je to što juče nije bilo umrlih važno za moral kod zdravstvenih radnika, koji se bore u skafanderima, a moral im je podignut na veći nivo jer se vide rezultati.

“Možemo da kažemo da je situacija u Novom Pazaru pod kontrolom. Zdravstveni sistem Srbije pokazuje da je spreman da se bori protiv ove opake bolesti. Apelujemo na građane u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu da se pridržavaju epidemiološskih mera. Ovu borbu ne možemo dobiti bez građana”, poručio je Ðerlek.

Ohrabrujuće je, kaže, jer se veliki broj zdravstevnih radnika koji je bio zaražen vraća na posao, te naveo da je saradnja sa kolegama lekarima iz cele Srbije i regiona fantastična.

Primena mera, navodi Ðerlek, dala je rezulatate, ali još nije zadovoljan i poziva građane da se još više pridržavaju mera.

“Koliko god da se mi borimo ovde i dajemo sve od sebe, sve zavisi od naših sugrađana. Ovo je ozbiljna bolest koja odnosi živote”, rekao je Ðerlek.

Naveo je da su jutros u Novi Pazar stigla dva saniteta iz Ministarstva zdravlja koja sama vrše dezinfekciju unutar vozila.

“Sa tim sanitetima i onima koji su došli iz dijaspore, pokušavamo da uspostavimo bolju vezu sa Tutinom i Sjenicom da se tu ne desi da neko izgubi život”, rekao je Ðerlek.

Danas objavljeno

Izetbegović: Nema pomaka u pregovorima o izmjeni Izbornog takona BiH

M.

Eksplozija bombe potresla Minhen, ima ranjenih

M.

EU usvojila peti paket sankcija protiv Belorusije

M.

Ostavite komentar