Kon: Za sistem nadzora prijavilo se već oko 4.500 ljudi - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kon: Za sistem nadzora prijavilo se već oko 4.500 ljudi

Novouvedeni sistem posebnog zdravstvenog nadzora za građane Srbije koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom odlično funkcioniše i za nadzor se prijavilo već oko 4.500 ljudi, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

  • Najveći rizik dolazi od onih koji se vraćaju sa odmora. Razlika je u tome da više nije na njima da li će sami da se jave u kovid ambulantu, već će to morati da urade po zakonu, ukoliko osjete zdravstvene poteškoće – rekao je Kon za TV “Pink”.

On je naveo da oni koji ne mogu da se prijave elektronski treba da odu kod svog izabranog ljekara i na taj način se prijave.

U Srbiji je od juče u 18.00 časova počela primjena posebnog zdravstvenog nadzora za sve građane koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Ova mjera predviđa da svi građani pri povratku u Srbiju u roku od 24 časa treba da se elektronski prijave i njihovo se stanje prati 10 dana bez ograničenja slobode kretanja, a sve detalje o tome dobijaju u informatoru na granici pri ulasku u zemlju.

Danas objavljeno

Zaplijenjena droga od 10 miliona evra, hapšenje i u Srbiji

M.

Uoči sastanka sa Lavrovim iznenada preminuo ministar

M.

Petković: Kurti da prestane da obmanjuje javnost

M.

Ostavite komentar