Kon: Za sada bez novih mera, konačna odluka u petak - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kon: Za sada bez novih mera, konačna odluka u petak

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba nisu usvojene nove epidemiološke mjere, ali jedinstven je stav da se preko vikenda mora nešto preduzeti, pa će odluka o tome biti donesena na narednoj sjednici štaba, u petak, saopštio je epidemiolog dr Predrag Kon.

“U toku sastanka bilo je razmena mišljenja, različitih stavova, ali došli smo do jedinstvenog stava da se preko vikenda mora preduzeti nešto, a ostavljeno je da se to iskristališe i pripremi predlog koji bi u petak bio usvojen”, rekao je Kon novinarima nakon sjednice.

On je naveo da je jasno konstatovano da su mjesta odakle se prenosi infekcija – ski centri, zimovališta.

Kon je istakao da se epidemiološka situacija i dalje pogoršava i da je neophodno maksimalno pojačati kontrolu, koja je, dodao je, u posljednjih nekoliko nedelja i bila pojačana.

“To treba nastaviti kako bi se sprečilo dalje ubrzano prenošenje virusa”, rekao je Kon.

On je naveo da će se pojačati i nadzor nad oboljevanjem u školama.

“Za sada nemamo podatke koji bi ukazviali na veliki rizik, a to je važno, jer iskustva iz drugih zemalja pokazuju da se prenošenje dešavalo u školama”, rekao je Kon.

On je podsjetio da svaka škola ima mogućnost da, ako se u jednoj grupi pojave dva slučaja zaraze, cijela grupa prelazi na online nastavu, odnosno to je u nadležnosti svake skole i lokalnog zavoda na terenu.

Danas objavljeno

U Srpskoj 14 smrtnih slučајеvа, koronom zaražene još 92 osobe

M.

U Kantonu Sarajevo 63 novozaraženih koronavirusom, preminulo sedam osoba

M.

Mediji: Pronađen Nenad iz Lazarevca, za djevojčicom se traga

M.

Ostavite komentar