Kon: Nije prvi put da me "hapse", spreman sam da odgovaram za sve - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kon: Nije prvi put da me “hapse”, spreman sam da odgovaram za sve

Šef kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon našao se na meti optužbi jednog dela javnosti koja je pozvala da doktor bude uhapšen.

Povod je njegova izjava da očekuje da se ukine vanredno stanje čak i pre završetka epidemije koja vlada.

Kon se povodom ove situacija oglasio i na Fejsbuku, prenose mediji.

“Nije prvi put da me ‘hapse’ preko medija. U stvarnom životu problemi nastaju kada počne ‘prozivka’… Savetovano mi je nakon prethodne pandemije 2009/2010 da 1) promenim adresu, 2) ne idem na posao jer ‘znaju’ da će me tamo hapsiti, a bilo je i ‘savetovanje’ u delu porodice da odem privremeno u inostranstvo. Neprekidno sam u Srbiji, na istoj adresi, na istom poslu…potpuno spreman da odgovaram za sve što sam činio radeći svoj posao. U svojoj Srbiji do kraja svog života. STOP KOVID 19!”, napisao je Kon na svom ličnom profilu.

Mediji podsećaju i da ovo nije prvi put da javnost negativno komentariše postupke dr Kona. Rainije je zbog toga najavio mogućnost da se povuče iz stručnog tima, a razlog su kritike koje je pretrpeo nakon što je objavljena informacija da je korona virus zarazio veliki broj ljudi u Gerontološkom centru u Nišu.

“Koliko vidim po fejsbuku, glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se povučem zbog toga i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne umem i ne znam. Ratove neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu. Vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje. Sve najbolje”, napisao je doktor i Šef stručnog štaba Predrag Kon tada.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Preminuo Banjalučanin povrijeđen u požaru

M.

SZO pozvala Tanzaniju da sledi nauku; Predsednik: “Vakcina dio strane zavjere za širenje bolesti”

M.

Pojavio se “danski soj” kovida 19: Lakše zaobilazi imuni sistem organizma

M.

Ostavite komentar