Kon: Moramo zaustaviti punjenje bolnica - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kon: Moramo zaustaviti punjenje bolnica

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da mora biti zaustavljen priliv oboljelih od virusa korona u bolnice, jer su ljekari i medicinsko osoblje iscrpljeni.

Kon je, gostujući na TV Prva, rekao da porast broja novozaraženih virusom korona ne može biti tako veliki kao ranije, jer je kolektivni imunitet na nivou koji to neće omogućiti, ali da će imati porast koji će trajati još neko vrijeme.

Na pitanje da li će postojeće mjere biti pooštrene, Kon je rekao da o tome još nije raspravljano, ali da u okviru medicinskog dijela Kriznog štaba postoji mišljenje da neko vidljivo zaoštravanje mora da postoji, jer porast broja novozaraženih predstavlja dodatni rizik na koji treba reagovati.

On je istakao da mora da se prihvati činjenica da nepoštovanje mjera rezultira povećanjem broja zaraženih i da se intenzivno prati situacija u školama, prije svega srednjim.

“U ovom trenutku je najvažnija vakcinacija, jer je to jedini način da iz pandemije izađemo što pre”, rekao je Kon i naveo da je potrebno vakcinisati tri miliona ljudi.

Danas objavljeno

Nesreća u Doboju: Vozač teško povrijeđen u sudaru sa autobusom

M.

Uhapšen bivši direktor za nacionalnu bezbednost Crne Gore

M.

SZO: Pandemija će nepotrebnno trajati godinu dana duže

M.

Ostavite komentar