8. Jula 2021.

Kon: Građani su ozbiljno neposlušni

Big Portal

“Opuštanje je uzelo zamaha. Neki (protivepidemiološke) mere doživljavaju kao neprijatnost, kao da je sramota podsećati nekoga da nosi masku”, rekao je on za RTS i dodao da uvek treba opomenuti da maske moraju da se nose.

Prema njegovim rečima, mere koje sada važe u Srbiji su dobre, ali, kako je on naglasio, problem je što se one ne poštuju.

Kada je reč o takozvanom “karantin turizmu”, Kon je rekao da o tome nije bilo reči na Kriznom štabu i da bi trebalo pooštriti kontrolu mera na aerodromu.

“Dobio sam protokol u kojem putnici koji dolaze iz zemalja u kojima je intenzivan delta soj koronavirusa moraju da imaju negativan PCR test i da potpišu izjavu da prihvataju sedmodnevni karantin, a nakon toga moraju da budu testirani i da, ukoliko su pozitivni na koronu, idu u izolaciju”, objasnio je epidemiolog.

Upitan da li će na porast broja zaraženih uticati održavanje muzičkog festivala Egzit, Kon je rekao da taj rizik postoji.

“Pritisak za otvaranje festivala je bio veliki, ali da ima rizika – ima. Nemoguće je da ne bude zaražavanja kada se održavaju veliki festivali”, napomenuo je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare