30. Marta 2021.

Kon: Danas konsultacije oko mjera, u Beogradu se zaravnjuje kriva

Big Portal

Kon dodaje da se broj zaraženih u Srbiji “stabilizovao na visokom nivou”, a u Beogradu se kriva zaravnila.

Bez obzira na sve, nema opuštanja, dodaje Kon.

Gostujući u ?utarnjem programu RTS-a Kon je rekao da se u Srbiji u toku prethodne nedjelje vidjelo “nešto što se zove stabilizacija na vrlo visokom nivou”, ali da se ne može reći da se zaravnilo.

Kada je riječ o Beogradu, Kon navodi da se kriva zaravnila, pa čak pokazuje naznake spuštanja i to zahvaljujući primjeni mjera, ali i vakcinaciji.

  • Ono što smo uradili mjerama daje rezultate, to je evidentno. Već drugu nedjelju nemamo taj jasan porast iz dana u dan, nego imamo jedno zadržavanje i održavanje situacije čak i blago popuštanje posebno u Beogradu – napominje Kon.

Ukazuje da je procenat vakcinisanih u Beogradu prešao 30 odsto, a gotovo 60 odsto starijih od 65 godina u Beogradu primilo je vakcinu.

  • Imamo najozbiljiju epidemijsku situaciju bez ozbira na brojke, hospitalizovani su uglavnom teži slučajevi. Taj vrh piramide su oni koji su u bolnici, posebno oni koji su na respiratorima ili potpori kisenoika, takvih ima jako mnogo – dodaje Kon.

Napominje da će danas biti održane konsultacije oko mjera, a kada se o njima razmišlja treba, kaže, shvatiti da je situacija još uvijek teška.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare