Kon: Da li su nam putovanja važnija od zdravstvene bezbjednosti? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kon: Da li su nam putovanja važnija od zdravstvene bezbjednosti?

Epidemiolog Predrag Kon napisao je na svom Fejsbuk profilu da treba da se odlučimo da li su nam važnija masovna veselja, utakmice i putovanja ili da držimo epidemiju pod kontrolom, da li je teže nositi maske ili sahranjivati preminule od Kovida-19, konstatujući da bi uz više razumijevanja i solidarnosti mogli da spriječimo razornost još jednog talasa.

  • Treba da se odlučimo… Da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom… Da li je značajnije da organizatori svadbi, muzičari, prodavci venčanica uspješno rade, da sportski navijači prisustvuju utakmicama, da li su nam važniji masovni skupovi i razni događaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi i čuvanje zdravstvenog sistema Srbije? Da li su nam putovanja važnija od zdravstvene bezbjednosti? Da li i kada je besmisleno rizikovati zbog okupljanja koja se danas mogu uz malo više volje bezbjedno i jeftinije organizovati onlajn (kongresi, konferencije)? – napisao je Kon.

Kon je upitao i da li smo u stanju da se, kao društvo, još više adaptiramo, da država pomogne i onima kojima do sada nije, a objektivno ne mogu zbog epidemije da rade, prenosi N1.

  • Treba da se odlučimo, da li je teže sprovesti mjere obaveznog nošenja maski ili svakodnevno sahranjivati preminule od Kovida-19… A mogli bismo zajedno uz mnogo više razumijevanja i solidarnosti, samo striktnim sprovođenjem mjera, da spriječimo razornost još jednog talasa, pika, povećanja. Da ga bar značajno oslabimo… Zaista zavisi od svih nas. I to neće riješiti pojedinci, Vlada, predsjednik… Svi su samo u prilici da pokazuju put, traže i pronalaze izlaz, a rezultat dolazi samo sa postojanjem razumevanja i solidarnosti – naglasio je Kon.

FONET

Danas objavljeno

Nema mogućnosti da Srpska prihvati indirektni izbor

M.

Učestvovat ćemo u radu ako bude donesen zakon o zabrani nazivanja entiteta genocidnim

M.

Srpska bilježi nepovoljnu epidemiološku situaciju

M.

Ostavite komentar