16. Marta 2021.

Kon: Bez kompromisa i alternative, ovo mora da se zaustavi

Big Portal

Kon je za RTS izjavio da “ne vidi nikakvu alternativu merama kakve su važile za vikend”, za koje su neki članovi kriznog štaba tražili da budu na snazi 14 dana, kao i da moraju da se poštuju dosadašnje – držanje odstojanja i nošenje maski.

“Nikako ne smeju da funkcionišu ilegalne žurke. Da li će uspeti tako ili će biti još drastičnije mere, ovo neizbežno mora da se zaustavi”, rekao je Kon.

On je ocenio da je epidemiološka slika vanredna, a da se povremeno “kada nema gde da se smeste ljudi, definiše kao katastrofalna”.

“Nije katastrofalna, jer se proširuju kapaciteti, ali se svakim proširenjem gubi prostor za nonkovid. To je moglo da se izdrži i da se odlože neke stvari, ali više ne”, kazao je Kon.

Kon je dodao da je prelazak starijih osnovaca na nastavu na daljinu dao rezultate za nedelju dana od primena te mere, tako što se smanjuje broj zaraženih.

“Jasno se vidi da dolazi do pada”, rekao je Kon i dodao da je u Beogradu prethodne nedelje bilo 203 slučaja infekcije koronavirusom učenika starijih razreda osnovne škole, dok je ove nedelje bilo oko 130 novih slučajeva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare