Kon: Beograd prava epidemiološka bomba, apelujem na veću kontrolu sprovođenja mjera - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kon: Beograd prava epidemiološka bomba, apelujem na veću kontrolu sprovođenja mjera

Epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da je Beograd prava epidemiološka bomba zato što ima ogroman broj mjesta gdje koronavirus može naglo da počne da se prenosi

  • Apelujem na poštovanje mjera i na uključivanje svih inspekcijskih organa i svih onih koji treba da kontrolišu da li se mjere sprovode. Mi smo na visokom novou i stabilizovala se ta krivulja, hodamo po samoj ivici i to posebno u Beogradu – poručuje Kon.

Ukazao je da je “Beograd prava pravcata epidemiološka bomba zato što ima ogroman broj mjesta gdje može naglo virus da počne da se prenosi”.

  • Apelujem na poštovanje mjera i na uključivanje svih organa inspekcijskih, komunalne policije i svih onih koji treba da kontrolišu da li se mjere sprovode, da nema slučajno produženog boravka u lokalima, kafićima, što se vidi i što imam i dojava i prijava – poručio je Kon.

Objasnio je da kada kažu da je virus probio epidemiološke barijere, to ne znači da epidemiolozi ne rade svoj posao, već da i dalje prate kontakte i da pokušavaju da suzbiju širenje koliko je to moguće.

  • Suština je da je virus u narodu i da se slobodno relativno prenosi i da je jako važno ovaj trenutak shvatiti, jer sada nemamo više policijski čas koji nam je razrješavao tu situaciju i sve ono što je propisano mora da se poštuje – rekao je Kon i dodao da je obavezeno nošenje maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom tamo gdje ne možete da omogućite rastojanje od 1,5 metra.

Na pitanje da li ima uvid i u to koliko se čeka na tedtiranje, da li i dalje ima redova ispred kovid ambulanti, Kon kaže da su imali dosta muka oko toga posljednjih nedjelja.

  • Što se obima testiranja tiče, značajno je da se održi taj obim jer tako otkrivamo one koji nose virus i automatski sklanjaju se oni i izoluju da li kod kuće ili se hospitalizuju to zavisi od kliničke slike. Sa druge strane, vrlo se dobro zna da li su kontakti koji treba još da se štite – rekao je Kon.

Što se tiče redova, u Beogradu kaže da taj broj opada, ali jako sporo.

  • To jeste za sada, opada taj broj, ali to ne ide onom brzinom kao što je bilo prvi put – dodao je Kon.

RTS

Danas objavljeno

Stoltenberg: Odnosi s Rusijom najgori od Hladnog rata

M.

Putin: Ukidanje prava veta uništilo bi Ujedinjene nacije

M.

Tiodorović: Kovid propusnice važiće deset dana, potom slijede oštrije mjere

M.

1 Komentar

Marijana 25 Jula, 2020 at 1:15 pm

Ovaj je, kao i Nestorovic, odavno zreo za psihijatriju.
Ova pandemija ce ostati zapamcena po nevjerovatno zlocinu prema sopstvenom narodu.
Kvaziepidemiolozi, “apeluju”, a ljudi umiru i tako unedogled.
Do kada tako ???

Odgovori

Ostavite komentar