Kon: Apel, molba, pa i preklinjanje... - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kon: Apel, molba, pa i preklinjanje…

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je građane da je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od povoljne.

On se oglasio putem svog fejsbuk profila i tekao da broj onih koji se testiraju u kovid 19 u beogradskim ambulantama na dnevnom nivou ne opada poslednje dve nedelje.

“Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa. Zato se mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30, koja je uz strogo poštovanje protiepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju”, naveo je Kon.

Kako je rekao, nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati.

On je ponovio da postoje pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od kovida.

“Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju kovid bolnice moramo zajedno sprečiti. Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. Apel molba, pa i preklinjanje za razumevanje posebno mladih ljudi. Možemo mi to… S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem zbog sve ogorčenosti”, napisao je dr Predrag Kon na svom profilu.

Danas objavljeno

Pokretanje peticije je lični otpor prema anticivilizacijskoj odluci

M.

Uključen žuti meteoalarm za cijelu BiH

M.

Gužve na graničnim prelazima

M.

Ostavite komentar