Komunalna policija za 8. mart “OČISTILA” Trg Krajine od PRODAVACA CVIJEĆA - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Komunalna policija za 8. mart “OČISTILA” Trg Krajine od PRODAVACA CVIJEĆA

Ko je htio u centru grada kupiti cvijeće za praznik 8. Mart mogao je to uraditi prije podne.

Prodavci cvijeća na Trgu Krajine sada mahom sklanjaju ruže, karanfile i bukete sa tezgi koje su izložili povodom Osmog marta, jer im je komunalna policija zabranila dalji rad.

Mali prodavci i dalje ne vjeruju šta ih je snašlo na ovaj dan. Jutros su kažu svi pohrlili na Trg u nadi da će zaraditi nešto, a poslije svega ostalo je samo razočarenje. Komunalci su ih upozorili da što prije pokupe robu jer nemaju dozvolu za rad.

– Ovo nema nigdje na svijetu, svuda u gradovima su trgovi prepuni cvijeća, samo kod nas hoće goli beton. Pustite nas da prodamo bar danas i sutra nešto. Nemam stalnog posla, podstanar sam sa dvoje djece, šta ja da radim sada. Ružno je ovo što nam rade. Ja sam platila mjesto za prodaju mimoza, i rekli su mi da mogu usput prodati još nešto, a onda nam pošalju komunalce – skoro plačnim glasom govori jedna prodavačica.


Samo nas tjeraju, ne daju nam da nešto zaradimo, govore i ostali trgovi cvijeća sa kojima smo razgovarali.
– Prvi put sam ove godine došla na Trg, malo sam nešto uspjela prodati do 11 časova i sada kupim sve. Ne znam ni šta ću sa svim ovim cvijećem- žali se druga žena.

Gradonačelnik Igor Radojičić potvrdio je da je Komunalna policija juče i danas intervenisala na više mjesta širom grada zbog nelegalnih prodavaca na cesti, koji ne plaćaju zauzimanje javne površine.

– Ima ljudi koji su dobili dozvole za prodaju na javnim mjestima, međutim puno je više onih koji rade nelegalno. To je standardna pojava, nažalost pošto ugrožavaju one koji legalno prodaju i plaćaju porez državi- poručio je on.
Srpskainfo

Danas objavljeno

“Amerika koristi NATO da kontroliše saveznike”

M.

Optimističnije brojke u RS: Jedan novi slučaj zaraze koronom, nema preminulih

M.

Saobraćajka kod Gradiške: Automobil sletio sa puta, povrijeđene tri ososbe, dvije na liječenju u UKC Srpske

M.

1 Komentar

dragandragan 8 Marta, 2019 at 1:19 pm

Kada sam isao u srednju skolu,KOMUNISTICKA KOMUNALNA MILICIJA je bila sto puta tolerantnija nego danas.Sta se to desava sa Banjalukom?Inace to uobicajena praksa u svim Evropskim gradovima,BEZ OBZIRA na sve.Jednostavno je tako.Izvinjavam se,mozda Banjaluka vise nije u Evropi.Politicarima sve,a jadnom narodu nista.

Odgovori

Ostavite komentar