Komunalcima u Banjaluci pune ruke posla zbog decibela - BIGportal.ba
Banja Luka

Komunalcima u Banjaluci pune ruke posla zbog decibela

Glasna muzika je jedan od najčešćih razloga zbog kojih Komunalna policija interveniše u Banjaluci, ali i razlog negodovanja među komšijama, podaci su iz Odjeljenja komunalne policije. “Najveći broj prijava odnosi se na emitovanje glasne muzike, zatim zbog nepropisnog parkiranja, komunalnog reda, remećenja kućnog reda i izvođenja kućnih ljubimaca na javnu…

Glasna muzika je jedan od najčešćih razloga zbog kojih Komunalna policija interveniše u Banjaluci, ali i razlog negodovanja među komšijama, podaci su iz Odjeljenja komunalne policije.

“Najveći broj prijava odnosi se na emitovanje glasne muzike, zatim zbog nepropisnog parkiranja, komunalnog reda, remećenja kućnog reda i izvođenja kućnih ljubimaca na javnu površinu”, rekli su u ovom odjeljenju.

Bilo da je to muzika iz ugostiteljskih objekata ili ona koju puštaju građani u svojim domovima, često je razlog negodovanja komšija.

Na jedan takav slučaj žali se i Dragana P., mještanka naselja Šargovac, koja kaže da njene komšije svakodnevno puštaju glasnu muziku.

“U komšiluku imamo malu djecu, starije komšije, ali i ljude koji rade i kojima je potreban mir, i ne mogu shvatiti da neki ljudi nemaju obzira”, kazala je ova mještanka.

Dodala je da joj je bila posebno ružna situacija kada su puštali muziku i nakon sahrane jednog komšije.

Građani, takođe, kažu da im problem stvaraju i nepropisno parkirani automobili, ali i otpadne vode.

“Vozači su često neodgovorni i vozila parkiraju na igralištima. Na taj način, pored toga što zauzimaju prostor za igru mališana, ugrožavaju im i bezbjednost”, kazala je Biljana R.

Da je veliki broj građana nezadovoljan ponašanjem i nepažnjom svojih sugrađana, pokazuje i podatak da je Odjeljenje komunalne policije u Banjaluci od početka godine zaprimilo 4.029 prijava.

“Putem dežurnog telefona zaprimili smo 2.510 prijava, 1.519 preko aplikacije ‘Građanska patrola’, te 465 pisanih zahtjeva za komunalno-inspekcijski nadzor”, rekli su iz Komunalne policije.

Prema njihovim riječima, za utvrđene prekršaje postupajući komunalni policajci izdali su 2.279 prekršajnih naloga, a visina prekršajne sankcije, u zavisnosti od vrste prekršaja, kretala se od 40 pa do 3.000 maraka”, kazali su u Odjeljenju.

Dodali su da je doneseno 217 rješenja, kojima je naloženo otklanjanje određenih nedostataka ili izricana zaštitna mjera.

PRIJAVE GRAĐANA
Putem telefona 2.510

Preko aplikacije “Građanska patrola” 1.519

Putem pisanih zahtjeva 465

Danas objavljeno

KVAROVI NA MREŽI: Bez grijanja potrošači u dijelovima šest ulica

M.

Sljedeće sedmice tri dana “Otvorenih vrata”, ostalo za revakcinaciju

M.

U Banjaluci rođeno 8 beba

M.

Ostavite komentar