20. Februara 2020.

KOMŠIJE OTKRILE SVE O NJOJ: Evo šta Aleksandra radi na pijaci, kako se ponaša i šta kupuje

Big Portal

Susjedi Aleksandre Radović kažu da pjevačica svako jutro vodi kćerku Ninu u školu, pa je komšije najčešće viđaju u društvu desetogodišnje mezimice.

– Kćerkica joj je baš slatka i komunikativna. Jednom prilikom sam ih primjetila kako pjevuše zajedno na putu do škole i jasno se vidi da su jako vezane – navodi komšinica koju smo sreli ispred pjevačicine zgrade i dodaje:

– Aleksandra je pjevušila neku melodiju, a njena kćerkica je poskakivala u ritmu. Mislim da su tako išle cijeli put do škole.

U obližnjoj trafici prodavačica Marina otkrila je rekla da Aleksandra često kupuje novine i grickalice, kao i to da odaje utisak vrlo vaspitane osobe.

– Ona vam je jedna od rijethih koja umije da kaže “dobar dan” i “doviđenja”, da vam iskreno kažem. Ovdje mi svraća dosta poznatih ličnosti koji žive na Vračaru, a ona čini manjinu onih koji znaju za osnovno vaspitanje – objasnila je Marina.
Da često izlazi napolje u trenerci i nenašminkana, potvrdila je komšinica Gordana, koja živi ulaz do Aleksandrinog.

– Ona je skromna i povučena. I kada sam razgovarala sa njom, odavala je utisak da ne želi da je iko gleda kao javnu ličnost, već djeluje sasvim normalno. Mislim da nije previše uključena u poslove oko zgrade, za to je ipak zadužen upravnik, ali nije joj strano da pomogne. Za razliku od glumaca kojih ima dosta u ovom kraju, koji se samo skrivaju da ih slučajno neko ne presretne, ona je vrlo srdačna sa komšijama, ali ljudi koji je ne poznaju ne bi ni znali da je to Aleksandra Radović kad prošeta pored njih. Obično ide pognute glave i gleda svoja posla.

U blizi pjevačicine zgrade nalazi je pijaca gdje su nam u ribarnici otkrili da često razmjenjuje kulinarska iskustva sa prodavačicama. Sem što uživa da sprema riblje specijalitete, često kupuje dosta voća i povrća i hrani se zdravo.

– Aleksandra nam je redovan gost i uvijek kupuje ribu. Prije neki dan je baš pazarila dimljenog šarana i otkrila nam recept kako da spremimo supu od lososa. Moja koleginica i ona često razmjenenjuju recepte pošto su obje vrsne domaćice – rekla je prodavačica u ribarnici, a zatim objasnila:

– Recimo, tu supu od lososa sam i ja probala i baš je bila preukusna, a upravo nam je Aleksandra otkrila kako se sprema. Tako da vrlo je srdačna i nerijetko i nas pita za savjete oko spremanja ribe.

(Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare