Komšije nisu uspjele izvući staricu iz buktinje - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Komšije nisu uspjele izvući staricu iz buktinje

Starica Janja Dakić (86) nastradala je u požaru koji je u četvrtak zahvatio njenu baraku u banjalučkom naselju Lazarevo, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Nesrećna starica, kako su nam ispričali mještani, živjela je sama, ali su je sinovi svakodnevno obilazili i brinuli o njoj, a kobnog dana, nakon što joj je otišao sin, starica je ostala sama u kući, ali je oko 14 časova došlo do tragedije.

“Komšinica koja živi iza njene barake vidjela je dim jer je izlazio kroz prozor špajza pa se uputila da vidi šta se dešava. I ja sam izašla iz kuće i osjetila dim, te vidjela da dolazi iz Janjine kuće”, kaže mještanka.

Ističe da su komšije istrčale kako bi pozvale vatrogasce, a do njihovog dolaska pokušali su otvoriti vrata.

“Kada su otvorili vrata dočekao ih je gust dim i plamen. Sve je već uveliko bio zahvatio požar i ništa nisu mogli učiniti”, kaže vidno uznemirena mještanka, koja kaže da je Janja bila veoma draga starica.

Foto: Dražan Pozderović
Foto: Dražan Pozderović

Komšije pretpostavljaju da je požar mogla izazvati grijalica koju je Dakićeva bila uključila da se ugrije. U dnevnoj sobi gdje je bila nesrećna starica osim grijalice bio je upaljen i televizor, ali tačan uzrok biće poznat nakon vještačenja.

“Više je voljela grijanje na drva i baš nedavno su joj djeca, koja su stalno dolazila i brinula o majci, posložila drva. Možda nije bilo toliko hladno da bi ložila pa je upalila grijalicu da malo smlači. Policija je bila i izuzela neke stvari te odnijela na vještačenje”, kažu komšije.

Nakon požara, kako kažu komšije koje je ova nesreća veoma potresla, u ulici je nestalo struje i telefonske veze nisu radile.

Mještani kažu da su vatrogasci brzo došli, a nakon njih i Hitna pomoć, koja ništa nije mogla da uradi.

Kako je saopšteno iz Vatrogasne brigade Banjaluka, na gašenju požara je učestvovalo devet vatrogasaca sa dva vozila.

Iz policije je saopšteno da su službenici Policijske uprave Banjaluka u četvrtak oko 14.20 postupili po prijavi da je došlo do požara na kući (baraci) u Ulici Željeznička kolonija u Banjaluci, vlasništvo J.D. (86), koja je stradala u požaru.

“Požar je lokalizovala Vatrogasna brigada grada Banjaluka. Na licu mjesta izvršen je uviđaj. Obaviješten je dežurni mrtvozornik, koji je izašao na lice mjesta. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, naveli su iz policije. 

Danas objavljeno

Zapad ima jasan cilj? Lavrov otkrio šta žele

Zeljka

Turska šalje specijalne snage na KiM na zahtjev NATO-a

Zeljka

Sudario se autobus pun djece u Šapcu

Zeljka

Ostavite komentar