Komšićeva stranka upozorava: Blokade neće uspjeti! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Komšićeva stranka upozorava: Blokade neće uspjeti!

Demokratska fronta je saopštila da najavu SNSD o blokadi donošenja odluka na nivou smatra “očajničkim protestom politike Milorada Dodika koja ne može da se pomiri sa činjenicom da se moraju uvažavati odluke Ustavnog suda kao temeljni princip vladavine prava”.

–Dodik i SNSD nikoga neće zaplašiti blefovima i navodnim povlačenjem iz institucija BiH kao ni blokadom donošenja odluka na državnom nivou, koja je sastavni dio političke djelatnosti SNSD uopšte. Blokada donošenja odluka na državnom nivou nikome u RS neće donijeti ništa dobro.

Time se samo usporava mogućnost provođenja reformi na evropskom putu, a SNSD se prokazuje kao glavni kočiničar evropskog puta. Ukoliko se SNSD odluči za bilo kakve blokade u pogledu donošenja odluka na državnom nivou, čime bi se usporili reformski procesi i sabotirala evropska perspektiva, DF smatra da Evropska unija mora odmah ukinuti bilo kakav oblik finansijske podrške vlastima Republike Srpske – navodi u saopštenju partija čiji je predsjednik Željko Komšić.

Kako kažu, nakon ovakvog poteza valjda je postalo jasno i evropskim i svjetskim akterima da je na sceni neka vrsta “puzajućeg državnog udara i da je ovaj put više nego očigledno da Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne vidi kao stabilnu državu”.

(Agencije)

Danas objavljeno

Banjaluka: Policajac spasio ženu koja je skočila u Vrbas

M.

Sjednica SB UN o Sudanu završena bez saglasnosti

M.

Poginuo dječak, roditelji pritekli da pomognu, pa ih udarilo drugo vozilo

M.

Ostavite komentar