Komšić zatražio provjeru Zorana Tegeltije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Komšić zatražio provjeru Zorana Tegeltije

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije, kandidata za mandatara za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Kako navodi Klix, to je jasan znak i dokaz spremnosti da se Zoran Tegeltija (SNSD) imenuje za mandatara za Savjet ministara. Ipak, to će se dogoditi kada Milorad Dodik pristane na usvajanje i slanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

Zahtjev za formalnom provjerom kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije poslat je 19. avgusta, uoči zakazanih sjednica o ANP-u i mandataru u Predsjedništvu BiH.

Ove tačke su juče skinute s dnevnog reda redovne i vanredne sjednice Predsjedništva BiH, jer je Milorad Dodik odbio da prihvati ponuđeni ANP, a Željko Komšić i Šefket Džaferović bez toga ne prihvataju imenovanje Tegeltije.

Radi se o uobičajenoj proceduri bezbjednosnih provejra kod pomenutih agencija, što je nezaobilazan korak kod imenovanja rukovodećih kadrova u državi. To je i poruka spremnosti Komšića i Džaferovića da se vlast konačno formira.

Ipak, to se, izvjesno je još neće dogoditi sve dok Milorad Dodik ne pristane na usvajanje i slanje ANP-a u sjedište NATO-a, da li postojećeg ili redukovanog plana, koji se spominje, prenio je Klix.

Tegeltija je sinoć potvrdio da je na poziv iz Komšićevog kabineta prošle sedmice dostavio traženu dokumentaciju.

Komšić je kadar SNSD-a i od početka je u igri za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Trenutno je na funkciji savjetnika predsjednice Republike Srpske, a ranije je obavljao funkciju ministra finansija u Vladi Republike Srpske.

(BN)

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar