Komšić: Kompromis već imamo, trebamo prihvatiti činjenice, to je MAP, to je NATO - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Komšić: Kompromis već imamo, trebamo prihvatiti činjenice, to je MAP, to je NATO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je nakon što je otkazana sjednice Predsjedništva da se mora naći kompromis.

– S obzirom da je politička situacija i da živimo u takvom vremenu da nije važno šta piše Ustav. Da se držimo ustava i zakona ne bi smo ni došli u situaciju da razgovaramo o ANP i imali bi mandatara. Ne bih želio da BiH uđe u krizu i uništimo stvari koje su dobre. Na prošloj sjednici Predasjedništva pokušao sam ići s kompromisom, da varijante koja će omogućiti situaciju gdje niko neće biti poražen ni specijalni pobjednik. U BiH je važno biti pobjednik, što dugoročno gubite to nikoga ne interesuje. Pozivam da nađemo kompromis. Kompromis leži u činjenicama koje trebamo prihvatiti – poručio je Komšić.
Na pitanje šta je najgori scenarij nakon ovoga, Komšić je odgovorio:

– Ide NSRS dokle će nas to odvesti. Niko neće biti bolji od svega. Kompromis je ono što već imamo, trebamo prihvatiti činjenice, to je MAP, to je NATO. Postoji bojazan da Dodik iskoristi da se pokrene taj plan za diosluciju zemlje. To su neki probali i 1992. godine. Gdje su sad ti? Nađite ih, gdje su, u Hagu i pod zemljom. Ne postoji taj niti se rodio ko može to da uradi. Želim da vjerujem da će se dogovor postići ali se bojim da je ovdje drugi scenario izvjesniji – poručio je Komšić.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

EU: Omogućiće se pristup vakcinama i zapadnom Balkanu

D V

Unicef obezbijedio BiH opremu za vakcine protiv korone

D V

CIK BiH: Potvrđeni rezultati lokalnih izbora u Mostaru

D V

Ostavite komentar